Kuća iz snova Jeste li ikada vidjeli ljepšu terasu?

Postoje kuće koje su gotovo neprimjetno stopljene sa svojim okruženjem i vjerodostojno odražavaju boje, teksture i raspoloženje te izgledaju kao da su stvorene baš za to mjesto na kojem se nalaze. Takav je osjećaj stvoren i u ovoj predivnoj kući za odmor u Južnoj Africi.

Mladi par Pedro i Renée De Sambento željeli su kuću koja će se u potpunosti stopiti sa svojim okruženjem i biti mirno utočište u koje će moći pobjeći za vikend, opustiti se i uživati daleko od svakodnevnih obaveza u gradu.

Stoga su prije dosta godina krenuli u potragu za kućom u osami Dwarskersbosua, mirnog gradića smještenog na zapadnoj obali Capea, poznatog po prekrasnim pustim plažama. Potraga je bila zaista kratka jer su brzo našli parcelu koja im se jako svidjela sa znakom “Na prodaju” i već je sljedeći dan njihova impulzivna ponuda bila prihvaćena. Naravno, par nije imao pojma što gradnja kuće povlači za sobom: od ograničenja prilikom gradnje i materijala koji su u tom području dopušteni za korištenje do pitanja visine, razina i gustoće – sve su to bili problemi s kojima su se susreli. No, to ih nije omelo u ostvarenju cilja. Željeli su kuću koja će biti eko-prijateljska što je više moguće, orijentiranu na sjeveroistok i s neprekinutim pogledom na more. Za projekt su angažirali arhitekta Marka Bezzolija čiji je promišljen doprinos bio presudan za razvoj ovog kompleksnog objekta.

Kuća danas izgleda opušteno, udobno, a strast i trud koji su bili uloženi prilikom gradnje i uređenja vidljivi su u svakom detalju. Interijer je prostran, ali jednostavan. Sastoji se od otvorenog dnevnog boravka i kuhinje, koji zauzimaju veći dio prizemlja u kojem je još smještena i glavna spavaća soba. Stubište vodi na kat gdje su još dvije spavaće sobe za goste i kćer. Postoji i bazen, a za duge ljetne dane i opušteno druženje tu je lijepa velika terasa. Kuća je topla zimi zahvaljujući solarnom podnom grijanju i idealna ljeti. Zalasci sunca nad oceanom oduzimaju dah! Namještaj i detalji čine harmoničan dekor, a kombinacija su predmeta uvezenih s Balija i nabavljenih na tom području.

Pogledajte ju u nastavku i javite nam što mislite.

Izvor: domidizajn.jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: