Kako se riješiti neugodnih i nepoželjnih mirisa u domu?

Smrdljiv dom može biti vrlo neugodan i neprivlačan, a kao što su pokazala neka istraživanja, neugodan miris u domu mnogima smeta čak i više od nereda.

Svjež i čist zrak ključan je da se osjećate ugodno u svom ili tuđem domu, a ovi jednostavni savjeti pomoći će vam da ugodan i svjež miris uvijek bude prisutan.

Prvi korak je otkrivanje izvora neugodnih i nepoželjnih mirisa i njihova eliminacija. Uobičajeni krivci su kante za smeće, hladnjaci, umivaonik krpe za čišćenje…

Smeće

Najvažnije je da redovito iznosite smeće i održavate kantu za smeće čistom. Čim se riješite vreće pune smeća već ste puno napravili.

Sudoper

Za smrdljivi sudoper najčešće su odgovorni ostaci hrane. Da bi se riješili tog smrada pomaže ako koru citrusnog voća, limete, naranče ili grapefruita, staviti pod vruću vodu pa izlijete u sudoper.

Hladnjak

I hrana ostavljena duže vrijeme u hladnjaku može biti krivac za neugodne mirise. Da bi uklonili neugodan miris iz hladnjaka, riješite se starih ostataka hrane ili ih pohranite u hermetički zatvorene posudice. Police u hladnjaku možete oprati mješavinom bijelog octa i vode.

Kućni ljubimci

Ako imate kućnog ljubimca onda znate i da su neugodni mirisi neizbježni. Redovito održavajte njihove krevetiće, jastuke, igračke… Kupujte krevetuiće koji su perivi u perilici.

Provjetravanje

Otvarajte prozore i provjetravajte stan ili kuću svakodnevno, pogotovo kad je lijepo vrijeme.

Krpe za čišćenje

Redovito mijenjajte spužvice i krpe za čišćenje i održavajte ih čistima. Važno ih je nakon korištenje, a prije pospremanja, osušiti.

Mirisne svijećice ili eterična ulja

Neki od najpopularnijih mirisa su vanilija, bor, jabuka, cimet, lavanda… Mirisne svijećice ili eterična ulja ispunit će brzo vaš dom ugodnim mirisom, pogotovo u zimskim mjesecima.

Izvor: magazin.net.hr

Vaš komentar na članak: