Kako očistiti bijelu stolariju

Ovdje posebno mislim na bijelo lakirana drvena vrata. Kod takve površine masni i prljavi otisci prstiju kao da se upiju u bijelu površinu. Ako ste to probali čistiti, onda znate o čemu govorim! Moj stambeni prostor pun je bijele stolarije i bijelih vrata. Kada imate djecu, onda je neminovno da se ta bjelina pretvori u bezbroj otisaka prstiju. Svi štokovi i prostor oko kvake bili su prepuni crnih mrlja. Probala sam to čistiti na različite načine, ali nije išlo. Morala bih dugo trljati, a mrlje su se još uvijek nazirale. U očaju sam stalno ponavljala: “da tko se uopće sjetio ugraditi bijela vrata kad se to ne da čistiti!”.

Međutim, slučajno sam otkrila rješenje. Prije nekog vremena počela sam izrađivati svoje univerzalno sredstvo za čišćenje. Vidi recept. S njim čistim sve! Naravno da sam probala čistiti i vrata, međutim, bio je loš učinak. Onda sam kapnula par kapi deterdženta za suđe. Desio se nevjerojatan učinak. Sasvim nešto drugo. Evo kako sam napravila:

Postupak

Univerzalno domaće sredstvo
Par kapi likvija (doslovno par kapi)

Stavila sam sve u manju posudu i promiješala. Uzela sam staru spužvicu od suđa. Bolje da je što starija, da ona gruba strana ne bi oštetila lakiranu površinu vrata. Malo protrljate, a one masne, crne fleke od otisaka jednostavno nestaju i otope se. S nijednim drugim sredstvom to nije išlo tako lako. Vrlo brzo sam očistila svu bijelu stolariju po kući. Izgledalo je kao da je sve novo.

Moj očaj s bijelom stolarijom napokon je bio izliječen!

Izvor: www.gazdarica.com

Vaš komentar na članak: