JEDNOSTAVNO, A PAMETNO: 7 odličnih savjeta za ugodniji boravak u kupaonici

Ovih sedam savjeta učinit će vašu kupaonicu čišćom i organiziranijom, a vaša jutra i večeri ugodnijima, piše Huffington Post.

1. Namažite ogledalo kremom za brijanje

Namažite ogledalo kremom za brijanje i zatim dobro obrišite. Na taj se način vaše ogledalo neće magliti. Nakon otprilike tri tjedna ponovite postupak.

2. Postavite policu

Polica je odličan način da organizirate stvari kao što su ručnici, toaletni papir, sredstva za čišćenje… Kako biste maksimalno iskoristili prostor, policu postavite iznad vrata.

3. Neka vaša kupaonica miriše

Za prekrasan miris u kupaonici nisu vam potrebni skupi osvježivači – dovoljno vam je tek nekoliko kapi eteričnog ulja od limuna ili lavande kako bi vaša kupaonica odisala svježinom. Nakapajte ulje na karton u unutrašnjosti role toaletnog papira ili na neki jastučić koji će polako otpuštati miris.

4. Prvi wc u nizu najčešće je najčišći

Kada koristite javni wc ili wc u restoranu ili kafiću, uvijek odaberite prvi. Ljudi, zbog privatnosti, najčešće biraju wc-e koji se nalaze dalje od vrata. Najmanje korišteni wc znači manje bakterija i više toaletnog papira.

5. Očistite slavine i tuš na prirodan način

Ako imate osjećaj da vam je na slavini ili tušu slab pritisak, vjerojatno vam se u mrežicu skupio kamenac. Kako biste riješili taj problem, alkoholnim octom napunite vrećicu i pričvrstite ju gumicom za slavinu/tuš i ostavite preko noći. Ocat će otopiti kamenac.

6. Objesite košarice na štap od zavjese za tuš

Ako trebate dodatno mjesto za odlaganje kupaonskih potrepština, objesite košarice na štap od zavjese za tuš. Neće vam smetati, a to je odličan trik kada više ljudi koristi kupaonicu: svatko može imati košaricu za svoje proizvode.

7. Napravite pojačalo za glazbu uz pomoć umivaonika

Ako volite slušati glazbu dok se kupate, a nemate pojačalo, jednostavno stavite svoj mobitel u umivaonik i on će pojačati zvuk. Naravno, pazite da ga ne smočite.

Izvor: net.hr/magazin

Vaš komentar na članak: