Je li ovo najljepša kuća na plaži koju ste ikada vidjeli? (FOTO)

Urbana vila koja nosi naziv J4 House, za čiji izgled je zaslužan arhitektonski studio Vertice Arquitectos iz Lime, Péru, može se pohvaliti zanimljivim no jednostavnim dizajnom koji karakterizira igra volumena i oblika.

kuca-na-plazi (1)

Prilikom dizajniranja ovoga projekta, dizajneri iz arhitektonskog studija Vertice Arquitectos iz Perua bili su suočeni sa zemljištem četvrtastoga oblika koje je imalo na jednoj točki visinske razlike i do 5,5 metara. Ta strana je jednako tako imala i predivan pogled na more, no zbog građevinskih propisa nije bilo moguće izgraditi dvije terasaste razine.

Projekt kuće J4 temelji se na dva odvijena bloka koji definiraju sam ulazak u kuću te cijelom zdanju daju zanimljiv i moderan oblik. Jedan blok kuće, smješten na povišenom dijelu zemljišta, namijenjen je za spavaću sobu te, za razliku od drugog bloka, ima samo jednu etažu.

kuca-na-plazi (15)

Prostorije namijenjene za druženje smještene su na najvišim razinama te imaju predivan pogled na more i obalu. Tako dnevna soba ima zanimljiv produžetak u vidu drvene terase koja pruža mogućnost opuštanja i uživanja na svježem zraku.

kuca-na-plazi (8)

Nepravilan oblik ove urbane vile je jedinstven te je u potpunosti prilagođen neravnom zemljištu. Sama unutrašnjost kuće uređena je u privlačnom mediteranskom stilu: bijeli zidovi, prozračan ambijent i minimalno korištenje namještaja.

Izvor: tportal.hr

Vaš komentar na članak: