Fascinantna kuća na litici ostavlja bez daha, no čekajte da vidite unutrašnjost! (FOTO)

Australijska firma ‘Modscape Concept’ projektovala je fascinantnu petospratnu kuću se nalazi na samoj ivici litice na jugozapadnoj obali Viktorije u Australiji.

Fascinantna kuća na litici 1

Simbolično je nazvana ‘Kuća na litici’ (Cliff House), a nastala je kao odgovor na sve veći broj klijenata koji istražuju mogućnosti za život na ekstremnim priobalnim parcelama u Australiji.

External-Concept-Image-02

Kuća je dizajnirana na zahtjev jednog australijskog bračnog para koji želi dom za odmor na nekom “ekstremnom” mjestu. Vlasnici bi u kuću ulazili kroz garažu na najvišem spratu, a liftom bi se spuštali do posljednjeg. Prefabrikovani moduli su rasporđeni u vertikalnom planu, a sobe su naslagane jedna na drugu i održavane bezbjedno na mjestu sa posebno projektovanim čeličnim nosačima.

Fascinantna kuća na litici 2 (1)

Ovaj neobičan modularni dom je inspirisan oblikom školjke, oslanja se na trup i prostire se u potpunosti van litice. Sastoji se od pet spratova, tri spavaće sobe na dva nivoa, a ima čak i svoj spa kutak. Velika kuhinja po planu je smještena na drugom spratu, dok su treći i četvrti planirani za spavaće sobe. Na najniži nivou, koji se iz očiglednih razloga u ovom slučaju ne može nazvati prizemljem, stanari će moći da uživaju u džakuziju i roštilju na otvorenom.

Fascinantna kuća na litici 2 (2)

Enterijer je opremljen minimalističkim namještajem kako bi se naglasila veza između okeana i horizontal, a pogled koji obezbjeđuje neobična lokacija ove kuće jednostavno ostavlja bez daha.

Fascinantna kuća na litici 2 (3)

Ovaj projekt je još uvek u fazi koncepta, ali bi izgradnja ovakvih kuća ubrzo mogla da postane uobičajena ukoliko bude dovoljno zainteresovanih kupaca.

Izvor: kucastil.rs

Vaš komentar na članak: