5 trikova za udobniji dom

Sto ljudi, sto ćudi – ili u našem slučaju interijera. Kao što se razlikujemo međusobno, tako se razlikuju naši životni stilovi, potrebe, ukusi i drugo. Bilo da ste ljubitelj minimalizma i jednostavnosti u domu ili ste ipak poklonik kreativnog nereda, poticajno i udobno okruženje zasigurno je nešto što ne želite žrtvovati. Donosimo nekoliko trikova i savjeta koji će vam pomoći da svoj dom učinite udobnijim mjestom.

1. Iskoristite police – imate li police u svom stanu, iskoristite njihov dekorativni potencijal. Ukrasite ih detaljima i sitnicama čiju ljepotu želite pokazati.

2. Svijeće i biljke – detalji poput vaza s cvijećem, sobnih biljaka ili pak plamena svijeće u trenu će stvoriti opušten i udoban ugođaj u domu.

3. Ležeran namještaj – poslužite se jastucima i vrećama za sjedenje, kao i tabureima ili divanima.

4. Materijali koji se jednostavno održavaju – drvena podna obloga, dekorativna smola ili perive boje za zid samo su neki primjeri materijala i površina koje se lako čiste, a samim time na održavanje nećete trošiti previše vremena.

5. Jarke, upadljive boje – ovo radije zaobiđite ili barem pripazite da ne pretjerate. Preintenzivne boje mogu imati uznemirujući učinak na vas. Ipak, volite li jarke boje, obojite jedan zid u željenu nijasu, a ostali neka budu bijeli.

Izvor: www.indizajn.rtl.hr

Vaš komentar na članak: