SAVJETI: Kako koristit zelenu boju u kupaonici

Kupaonice su srce mnogih domova te su idealno mjesto za opuštanje, ukoliko imate vremena. Međutim, većina šema boja u kupaonicama imaju tradicionalne znakove. Većina kupaonica je bijela, ako postoji još neka dodatna boja, onda je to plava. Zašto ne napraviti nešto novo, zašto ne koristiti zelenu boju u kupaonici?

zelena-boja-kupaonica-1Zelena boja odlično funkcionira u kupaonicama, ali se rijetko koristi. To je idealna boja ukoliko imate dosta zelenih biljaka u kući. Zelena kupaonica može pružiti osjećaj prirodnog mira.

Predstavljamo vam ideje i savjete kako da koristite zelenu boju u kupaonici.

Akcenti na zidovima

zelena-boja-kupaonica-2Za mnoge dizajnere su obojeni cijeli zidovi ili strop u kupaonici u zelenoj boji previše. Zbog toga se savjetuje da samo akcentujete jedan zid zelenom bojom. Tamno zelena izgleda zapanjujuće, ali funkcionira samo ukoliko kupaonica ima više od jednog prozora.

zelena-boja-kupaonica-3

Svjetlije zeleni tonovi

Ukoliko vaša kupaonica nije velika onda je svjetlo zelena prava boja za vas. Obojite zidove u ravnomjernom, svjetlozelenom tonu, a ostavite popločana područja bijela.

Zelena i bijela

zelena-boja-kupaonica-7Zelena u kupaonici mora koordinirati s drugim bojama. Najučinkovitija je kombinacija zelene i bijele boje. U kupaonicama koje su pretežno bijele, nekoliko zelenih pločica može biti dovoljno. Još jedna mogućnost je korištenje zelenih ručnika koji odudaraju od bijele pozadine.

Pločice

Zelene pločice ne moraju biti obične, jednobojne. Svjetlucavi mozaik izgleda sjajno u zelenom tonu. Ukoliko imate prozirnu tuš kabinu onda je u potpunosti popločan zeleni zid savršen izbor.

Dodaci

zelena-boja-kupaonica-11Zelena može dati veseli, funky izgled kupaonici. Zašto ne bi koristili svjetlo zeleni umivaonik kako bi upotpunili vaš akcentovani zeleni zid? Jednostavna zavjesa za tuš može biti dovoljna da poveže sve elemente u vašoj kupaonici u istoj paleti boja.

( KucaSnova.com )

Vaš komentar na članak: